Wednesday, September 15, 2010

Tort cu capsuni




INGREDIENTE

Blatul

 6 linguri faina
 6 oua
 6 linguri zahar
 1 lingurita coaja portocale rasa

Umplutura

 600 g frisca
 2 portocale
 2mandarine
 2 clementine
 200 g capsuni
 2 pliculete zahar vanilat

Siropul

 100 g zahar
 50 ml apa
 2 linguri rom
MOD DE PREPARARE

Blatul 

 Se freaca bine ouale intregi cu zaharul, pana devin spuma; 

 Se coace intr-o forma de tort, tapetata cu hartie unsa, in cuptorul incins, timp de 20-25 minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit. 

Umplutura 

 Capsunii se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom); 

 Dupa o ora, se scot cu paleta din acest sirop si se amestecaa cu frisca si zaharul vanilat. 

Montare-ornare 

 Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza prima jumatate din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni; 

 Citricele es vor spala si curata. Se desfac in felii, se taie cuburi si se aseaza peste frisca. Se pastreaza cateva felii intregi de mandarine si portocale pentru ornare; 

 Se pune deasupra si al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se imbraca tortul cu restul de frisca. Se orneaza cu felii de mandarine, portocale, capsuni pastrate. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a fi racit. 

No comments:

Post a Comment