Wednesday, September 15, 2010

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

  • Ingrediente

    Blat: 8 oua mici/7 oua de marime medie/6 oua mari, 130 g faina, 140 g zahar, 50 g amidon, 100 g unt topit/racit, 20 g cacao, 2 lingurite praf de copt, 1 praf de sare, coaja de portocala(razuita), unt pentru uns tava+ faina pentru tapetat

    Crema:500 g mascarpone, 300 g piure de capsuni, 250 g capsuni taiati cubulete

    Piure de capsuni:300 g capsuni, 250 g zahar cu pectina, 1 lingura zeama de lamîie
  • Mod de preparare

    Se bat albusurile cu un praf de sare.
    Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen.
    Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor.
    Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se încorporeaza perfect.
    Se toarna în tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preîncalzit-170°C) pentru maxim 30 minute.
    Cînd blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
    Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamîie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se îngroasa si gelatineaza.
    Se amesteca toate ingredientele.
    Se taie blatul în trei felii.
    Pentru însiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente într-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilorse îndeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se împarte la cele 3 felii de blat.
    Primul blat se pune pe platou si se însiropeaza.
    Se adauga primul strat de crema.
    Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se însiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema.
    Al 3-lea blat se însiropeaza pe partea care a venit în interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.
    Ciocolata alba se taie bucati si se pune într-o punga într-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa). Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune într-un vas termorezistent,am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt,si am pus-o la topit pe baie de apa(nu aburi 
    Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am încercat sa fac o pînza de paianjen,din ciocolata alba..dupa cum se vede,am început bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vié biggrin.gif
    am decorat cu o capsuna despicata
  • Mod de servire

    Pofta buna!

No comments:

Post a Comment