Wednesday, September 15, 2010

Tort cu doua creme de ciocolata


  • Ingrediente

    Pentru blat:
    9 oua
    225 g zahar
    1 plic si jumatate budinca de cicolata
    30 g cacao
    150 g faina
    1 lingurita jumate praf de copt

    Pentru spuma de ciocolata:

    300 ml. frisca lichida
    300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie

    Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.

    Pentru crema de ciocolata alba:

    300 gr. ciocolata alba
    100 gr. unt nesarat
    9 linguri de frisca lichida

    Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.

    Pentru sirop:

    400 ml. apa
    200 gr. zahar
    2-3 plicuri capucino de ciocolata
    rom

    Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.

    Glazura:

    200 gr. ciocolata
    200 ml. frisca

    Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort.
  • Mod de preparare



    Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.

    Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura. 

No comments:

Post a Comment