Wednesday, September 15, 2010

Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

  • Ingrediente

    BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei, 
    250g zahar, 2 oua, esenta de vanilie, 120g ciocolata amaruie, 170g, faina, 1/2 pachetel de praf de copt, 250ml apa fierbinte.
    MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte, condensat neindulcit, 200ml frisca, 12g gelatina, 100g migdale, 80g zahar, 1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici, zeama unei 1/2 de lamai.
  • Mod de preparare

    1. BLAT 
    Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.
    Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
    Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.
    Am pus compozitia in tava si am copti.
    2. MOUSSE
    Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara
    cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic. 
    Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.
    Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.
    3. ASAMBLARE TORT
    In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.
    Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.
    Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.
    A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat

1 comment: