Un tort foarte elegant si foarte gustos. Rafinat si, culmea, incredibil de usor de facut. De unde concluzia ca lucrurile bune nu sunt neaparat complicate!
Ingrediente:
opt linguri de cacao,
10 linguri de zahar,
10 oua,
500 grame nuca macinata,
un baton de vanilie,
patru linguri de faina,
o nuca de unt,
200 grame ciocolata de menaj,
300 grame unt cu 80% grasime,
100 ml de coniac,
coaja de la doua portocale.
Preparare:
- Intr-un vas pune zaharul, 150 ml apa, nuca macinata si cacao. Amesteca si fierbe amestecul la foc mic, circa 10 minute, apoi lasa sa se raceasca;
- Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile si adauga-le in compozitia fiarta, dupa ce s-a racit. Adauga semintele dintr-un baton de vanile si faina, apoi amesteca;
- Adauga albusurile batute spuma, omogenizeaza usor si rastoarna compozita intr-o cratita cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina;
- Coace la foc potrivit circa 20-30 de minute, rastoarna si lasa sa se raceasca. Ideal este sa folosesti o tava cu diametru mare, astfel ca tortul (care creste doi-trei centimetri la copt) sa nu fie mai inalt de cinci-sase centimetri, pentru ca blatul nu se taie in doua. Insiropeaza blatul (daca vrei) cu coniac. Oricum el iese gata insiropat din cuptor!
- Topeste ciocolata la microunde sau in bain-marie, amestec-o cu unt si intinde-o peste blat. Da la rece!
- Orneaza si zavureaza!
Nu mai nu se poate unde le gasesti?:))
ReplyDelete<3
ReplyDeleteHey, if I spoke Italian, that would be awesome so I could make this cake.
ReplyDeleteThanks to Google Translate, I can!
super i am so hungry i must eat this cake.
ReplyDeleteymmu is verry good
ReplyDeleteyummy i am hungry :((
ReplyDeleteits sound is very delicius
ReplyDeletenice post but update man
ReplyDelete